Riva, Paleiskwartier

Te huur Statenlaan 2-20 te ‘s-Hertogenbosch

Omschrijving

Riva ligt in het hart van het prestigieuze Paleiskwartier, de beste kantorenlocatie van Zuid-Nederland.

Recent is er ruimte beschikbaar gekomen in Riva. Het is de absolute doelstelling om deze ruimte in te vullen met partijen die de kracht van de locatie en het gebouw zien matchen met de ambities en statuur van de eigen organisatie. Partijen die een sterke visie op de toekomst hebben en de organisatie maximaal willen laten presteren door hun mensen de best mogelijke werkplek te bieden. Daarbij wordt met niets minder genoegen genomen dan het hoogst haalbare op het gebied van duurzaamheid.

Riva is recent grondig gerenoveerd en verduurzaamd. Hierdoor behoort het gebouw tot één van de meest kwalitatief hoogstaande kantoorgebouwen van Nederland met volop faciliteiten en gezonde werkplekken in een duurzame omgeving.

 

Het gebouw
In 2000 is Gebouw Riva ontworpen als een van de eerste gebouwen op het Paleiskwartier. Het gebouw is samen met de Armada’s aan de vijver sinds die tijd beeldbepalend voor ‘Het Paleiskwartier’. Het uitgesproken design, de prominente ligging te midden van de dynamiek en het materiaalgebruik maken dat Riva de komende decennia haar beeldbepalende positie in de stad zal blijven behouden.

Riva huisvest diverse gebruikers. Bedrijven die zich zeer bewust zijn de invloed van een gebouw en de omgeving op het welzijn van mensen. Dit komt tot uiting door de gastvrije ontvangst bij binnenkomst, het slim gebruik maken van te delen ruimten en faciliteiten in het gebouw en een gezond klimaat. Samen naar het luxe bedrijfsrestaurant of toch maar de straat oversteken voor een snelle salade of uitgebreid diner? Rondom Riva zijn er legio mogelijkheden.

 

De Renovatie
De ‘Grand Dame’ van het Paleiskwartier was na de eerste 16 jaar van haar bestaan aan een refit toe. Het entreegebied op de begane grond is totaal vernieuwd. Na realisatie ontstaat er een licht en transparant gebied waarin iedere bezoeker op persoonlijke wijze gastvrij ontvangen wordt.

 

Duurzaamheid
Er worden aanpassingen doorgevoerd aan het gebouw om de energiezuinigheid nog verder te verbeteren tot een BREAAM Very Good Label. De aanpassingen betreffen onder andere de plaatsing van zonnepalen, sedum dak, ledverlichting, warmte koude opslag en zonneboilers. Naast de maatschappelijke besparingen die dit oplevert bespaart de huurder hiermee aanzienlijk op haar energielasten.

 

Beschikbare ruimte
Riva is opgebouwd uit 12 verdiepingen, in totaal zo’n 11.000 m2. De begane grond is voor algemeen gebruik.
Momenteel is het volgende metrage beschikbaar:

 

Begane grond (Vergaderkamers bij entree): algemeen gebruik
Derde verdieping: 1.026 m2
Tiende verdieping: 209 m2

Parkeerplaatsen:

 

Huurprijs
Op aanvraag

 

Servicekosten
EUR 45,- per m2/jr. exclusief BTW