Amadeiro, Prins Bernhardstraat 1, ‘s-Hertogenbosch

Amadeiro

Het project is op te delen in vier delen: nieuwbouw van 62 sociale huurwoningen in het Noordblok, renovatie van het kantoordeel in het Middenblok, nieuwbouw van 158 middensegment en vrije sector huurwoningen in het Zuidblok en een ondergrondse parkeergarage. De 158 appartementen die PMT verwerft met deze transactie zijn verdeeld over een 13-tal panden, waardoor de woningen in oppervlak variëren tussen de 50 en 130 vierkante meter.

De ondergrondse parkeergarage voor auto’s en fietsen is bereikbaar vanaf de Prins Bernhardstraat. Qua architectuur speelt Boelens de Gruyter in op de kenmerkende stijlen uit de Bossche binnenstad, echter conform de eisen en wensen van de huidige bouwperiode. Dit zuidelijke deel is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Bedaux de Brouwer uit Goirle.

De totale ontwikkeling draagt de naam Amadeiro, een verwijzing naar de gelijknamige prins carnaval van Oeteldonk, zoals ‘s-Hertogenbosch tijdens carnaval wordt genoemd. “In dit bruisende gedeelte van het historische centrum van ‘s-Hertogenbosch gaan we een mix van appartementen van een hoge kwaliteit en een groot huurderscomfort ontwikkelen: van compact tot zeer luxe”, aldus ontwikkelaar Maarten de Gruyter. Rondom de woningen komen pleinen, waarmee de Bossche hofjesstructuur ook in dit deel van de stad terug te vinden zal zijn. “Het is voor huurders een unieke kans om een karakteristiek stukje van de binnenstad in handen te krijgen op nog geen vijf minuten lopen van de Sint-Janskathedraal.”

“Door een goede en constructieve samenwerking met Boelens De Gruyter zijn we tot een woonproduct gekomen dat een aanwinst is voor de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch en de beleggingsportefeuille van PMT”, aldus Remy van Dinther, acquisiteur Onroerend Goed bij MN. De start van de gebiedsontwikkeling staat gepland voor eind 2020. Begin 2023 moet het project vervolgens worden opgeleverd.