Hambakenwetering 1, ‘s-Hertogenbosch

”Campus Offices biedt een flexibel concept dat aansluit bij de eisen die Ricoh Nederland stelt aan het samenbrengen van mensen, techniek en processen. Ricoh Nederland faciliteert namelijk niet alleen hybride werken maar hanteert zelf ook een hybride werken beleid.”, aldus van Heyningen.

Hybride werken

Als Digital Services Company is Ricoh van mening dat de manier van werken continu verandert, waarbij hybride werken de huidige norm is. Hybride werken vraagt om tijd- en plaats onafhankelijke faciliteiten en stelt andere eisen aan een kantoorlocatie. Als gevolg is er minder kantoorruimte nodig en meer flexibiliteit. Daarom heeft Ricoh Nederland gekozen voor Campus Hambaken als nieuwe kantooromgeving. De campus bevat alle faciliteiten die passen bij een dynamische en hybride werkomgeving, zoals moderne vergader- en creatieve ruimtes, ontmoetingsplekken, koffiebar en sportgelegenheid. Daarnaast is het mogelijk om flexibel te werken op een van de zes kantoorcampussen. Campus Offices biedt inspirerende werkplekken en is de basis van diverse start-ups en scale-ups. Als corporate organisatie wil Ricoh graag deel uitmaken van zo’n dynamische werkomgeving en eco-systeem.

Trommelen: “Met de komst van Ricoh Nederland is een nieuwe stap gezet in de transformatie naar het nieuwe werken. Met name kleine bedrijven maakten al de overgang naar multi-tenant kantoren. De verhuizing van Ricoh Nederland naar Campus Hambaken toont aan dat ook gevestigde corporate organisaties klaar zijn voor de volgende stap van hybride werken. We heten de bedrijven van elk formaat die op zoek zijn naar een plek die hierop aansluit welkom bij Campus Offices”.

Nieuwe mijlpaal

De verhuizing naar Campus Hambaken is een mijlpaal in de geschiedenis van Ricoh Nederland. Het voorgaande pand liep 10 jaar geleden voorop met het ‘nieuwe werken’-concept. Inmiddels zijn de behoeften van zowel de werkgevers als werknemers veranderd. Dat vraagt om een nieuwe stap: Campus Hambaken biedt alle voordelen van hybride werken. Ricoh Nederland kiest er bewust voor om in Den Bosch te blijven. “We voelen ons hier thuis”, zegt van Heyningen. “Wonen, werken en ontmoeten in de regio komen samen op Campus Hambaken”.